ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Welkom bij Somsoc Jewelry.Voordat je onze producten gaat bekijken en kopen, willen we je vragen om deze disclaimer zorgvuldig door te lezen. Als je het niet eens bent met een deel van deze disclaimer, raden we je aan om onze website niet te gebruiken of geen aankopen te doen.

 

Artikel 1. Algemene Voorwaarden
1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle producten, aanbiedingen, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van Somsoc Jewelry. Door een product te kopen via onze webshop, ga je akkoord met deze Algemene Voorwaarden. Daarom is het belangrijk dat je deze Algemene Voorwaarden goed leest voordat je een order plaatst. Als iets niet duidelijk is aan deze Algemene Voorwaarden en je nog vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar hello@somsocjewelry.com.

Artikel 2. Overeenkomst en Bestelling

2.1 De overeenkomst is bindend op het moment dat je een bestelling plaatst. Somsoc Jewelry verwerkt de bestelling nadat de betaling is ontvangen. Tot dat moment is Somsoc Jewelry de enige eigenaar van de producten.

2.2 Zodra de bestelling is verwerkt, ontvang je per e-mail een bevestiging dat de bestelling geplaatst is met de details van de bestelling en een bijgevoegde factuur. Zodra de betaling voldaan is, ontvang je bovendien een e-mailbericht dat de betaling is geaccepteerd.

2.3 Afbeeldingen en specificaties zijn ter indicatie. Alle producten zijn handgemaakt en zijn gemaakt van verschillende natuurlijke materialen en kunnen dus iets afwijken. Hoewel we streven naar hoge kwaliteit en duurzaamheid, kan blootstelling aan vocht, parfum, haarspray, of andere chemicaliën de sieraden beschadigen. We raden aan om je sieraden veilig op te bergen wanneer ze niet worden gedragen en om te voorkomen dat ze in contact komen met potentieel schadelijke stoffen. We raden ook aan om niet te zwemmen en/of douchen met de sieraden om eventuele verslechtering of beschadiging van de sieraden te voorkomen. Als een product niet aan je verwachtingen voldoet, kun je het retourneren (zie artikel 7), maar het kan niet een aanleiding vormen om een claim in te dienen.

Artikel 3. Betaling en Betaalmethoden

3.1 Je kunt in de webshop van Somsoc Jewelry betalen met een aantal beveiligde betaalmethoden: iDeal, creditcard of bankoverboeking.
3.2 Het kan voorkomen dat Somsoc Jewelry per ongeluk een foutieve prijs in de webshop heeft vermeld. Somsoc Jewelry heeft het recht deze prijs aan te passen. Ook nadat je dit artikel hebt besteld. Uiteraard zal Somsoc Jewelry je hiervan op de hoogte stellen en kun je ervoor kiezen jouw order in dit geval te annuleren.
3.3 Alle prijzen in de webshop van Somsoc Jewelry zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.
3.4 Creditcardgegevens, zoals creditcardnummer, vervaldatum, etc., worden automatisch overgedragen via een versleuteld en beveiligd systeem naar de betaalmeester zonder dat Somsoc Jewelry of anderen toegang hebben tot deze gegevens. Zelfs in het geval van eventuele restitutie zijn volledige creditcard gegevens niet zichtbaar.

Artikel 4. Verzendkosten en Levertijd

Nederland 1-3 werkdagen – Tussen de € 1,95 en €7,95. Boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.

Landen binnen de EU 3-5 werkdagen – verzendkosten verschillen per land en worden tijdens het bestelproces (maar vóór betaling) door Somsoc Jewelry berekend.

De rest van de wereld 2-10 werkdagen – verzendkosten verschillen per land en worden tijdens het bestelproces (maar vóór betaling) door Somsoc Jewelry berekend.

Artikel 5. Levering
5.1 Alle bestellingen worden per post verstuurd.
5.2 Als het verkeerde afleveradres is opgegeven en daarom extra kosten van toepassing zijn brengt Somsoc Jewelry deze extra kosten bij jou in rekening.
5.3 Somsoc Jewelry streeft er altijd naar de bestelling na ontvangst van betaling binnen de verwachte levertijd bij jou te bezorgen. Somsoc Jewelry is niet aansprakelijk voor vertragingen door postdiensten.
5.4 Tot en met het moment van levering draagt Somsoc Jewelry de verantwoordelijkheid voor de bestelling. Na levering wordt de verantwoordelijkheid overgedragen aan jou.
5.5 Houd er rekening mee dat de in artikel 4 genoemde levertijden de verwachte levertijden zijn. In het geval dat een product niet binnen de verwachte periode wordt geleverd, is het niet mogelijk een claim in te dienen. Somsoc Jewelry zal echter altijd alles in werk stellen om te zorgen dat uw bestelling op tijd aankomt. Mocht de levertijd afwijken doordat een product bijvoorbeeld niet meer voorradig is, dan zal Somsoc Jewelry dit zo snel mogelijk aan jou laten weten.

Artikel 6. Zichttermijn

6.1 Somsoc Jewelry streeft ernaar alle klanten blij te maken met hun aankoop. Toch raden wij je aan de kwaliteit en het aantal producten binnen zeven (7) kalenderdagen te controleren. Als er iets niet in orde is, stuur dan een e-mailbericht naar hello@somsocjewelry.com. Indien er binnen zeven (7) kalenderdagen door Somsoc Jewelry geen schriftelijke bezwaren zijn ontvangen, gaat Somsoc Jewelry ervan uit volledig aan haar verplichtingen te hebben voldaan. We streven ernaar om accurate en gedetailleerde productinformatie te verstrekken op onze website. Dit omvat productafmetingen, materialen, kleuren en andere relevante details. Houd er echter rekening mee dat de werkelijke kleuren en afmetingen van de sieraden kunnen variëren aangezien wij gebruik maken van natuurlijke producten, er verschillen kunnen zitten in de beeldschermweergave en vanwege het feit dat al onze producten handgemaakt worden. De afbeeldingen en specificaties zijn ter indicatie. Als een product niet aan je verwachtingen voldoet, kun je het retourneren, maar dit kan geen aanleiding vormen om een claim in te dienen.

6.2 Tijdens het zichttermijn dien je zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. Je zal het product slechts in mate gebruiken voor zover nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

Artikel 7. Retourneren en Omruilen
7.1 We hopen natuurlijk dat je blij bent met je aankoop. Als dat niet het geval is heb jij als koper vanaf de datum waarop je de bestelling hebt ontvangen, veertien (14) dagen de tijd om het product terug te sturen.
7.2 Voor retourneren neem aub contact via hello@somsocjewelry.com.

Artikel 8. Garantie
8.1 Op al onze sieraden zit drie maanden garantie vanaf de dag van aankoop. De dag van aankoop is de dag waarop een sieraad betaald is. Ben je ontevreden over de kwaliteit van een product of is er iets kapot aan jouw sieraad, stuur dan een mailtje naar Somsoc Jewelry met jouw klacht. Voeg een duidelijke foto van het product toe.
8.2 Somsoc Jewelry zal jouw garantieclaim in behandeling nemen en naar een geschikte oplossing zoeken. Dat kan betekenen dat we het sieraad vervangen, het sieraad laten repareren óf je geld teruggeven. Hoe lang het duurt voordat een sieraad vervangen of gerepareerd is, verschilt per klacht en sieraad.
8.3 Wij bieden alleen garantie op sieraden die geen defecten vertonen die veroorzaakt zijn door onjuist gebruik. Als je een sieraad zelf hebt proberen te veranderen of verbuigen, valt een sieraad niet meer onder de garantie.
8.4 Gebruikssporen, zoals krasjes en putjes, vallen niet onder de garantie. Het vervagen van vergulde sieraden valt ook niet onder de garantie.

Artikel 9. Verzorginstructies
De sieraden van Somsoc Jewelry zijn handgemaakt en bestaan uit diverse natuurlijke, kostbare en fragile materialen. Om ervoor te zorgen dat de sieraden lang mooi blijven, willen wij je graag de volgende verzorginstructies meegeven:

Vergulde sieraden
Om de kleur van vergulde sieraden te behouden is het belangrijk dat je je sieraden afdoet voor het douchen en zwemmen of als er kans bestaat dat het sieraad op een andere manier nat wordt (zoals tijdens het afwassen).
Vermijd ook het gebruik van parfum, andere oliën en lotions op de sieraden en zorg ervoor dat je sieraden niet in contact komen met chemicaliën (zoals schoonmaakproducten). Wij raden je bovendien af om met de sieraden te slapen en te sporten.

Sterling zilver of goud
Sterling zilver is een zacht edelmetaal. Dat betekent dat er krasjes en deukjes in je zilveren sieraden kunnen ontstaan door ze te dragen. Om je zilveren sieraden zo mooi mogelijk te houden, raden wij je aan ze af te doen als je bijvoorbeeld in de tuin gaat werken, gaat sporten of iets anders gaat doen waarbij je je sieraden kan belasten. Als je zilveren sieraden een tijdje niet draagt, dan kan het bovendien zo zijn dat de kleur iets donkerder wordt. Poets je sieraden met wat zilverpoets (zoals Silvo) en een droge doek en ze zullen er weer als nieuw uitzien.

Artikel 10. Copyright
10.1 Alle foto's en afbeeldingen die worden gebruikt door Somsoc Jewelry zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder schriftelijke toestemming van Somsoc Jewelry mogen foto's en afbeeldingen niet worden gereproduceerd en in het openbaar worden gebruikt.
10.2 Een bezoeker van de site van Somsoc Jewelry mag geen auteursrechtelijk beschermde werken of andere in de site opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen zonder toestemming van Somsoc Jewelry (ook niet via een eigen netwerk).

Artikel 11. Geschillen
11.1 Op de overeenkomst en deze algemene Voorwaarden is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing.

Artikel 12. Lifestyle Magazine
Somsoc Jewelry stelt de inhoud van haar website zorgvuldig samen. Toch is het mogelijk dat de informatie die op de Somsoc Jewelrysite wordt gepubliceerd onvolledig c.q. onjuist is. Fouten (in de gegevensverwerking) kunnen echter niet altijd voorkomen worden.

Beweringen en meningen, geuit in de artikelen en mededelingen op de pagina’s van de Somsoc Jewelry site zijn die van de auteur(s) en niet (noodzakelijkerwijs) die van de redactie, de webmaster of de Internet-provider. Somsoc Jewelry kan er niet voor instaan dat de informatie op de website van Somsoc Jewelry geschikt is voor het doel waarvoor de informatie door de bezoeker wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in een staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.

Somsoc Jewelry sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de Somsoc Jewelry site of informatie die door middel van voorgenoemde media verkregen is of die het gevolg is van beweringen en meningen, geuit in voorgenoemde media.

Somsoc Jewelry zal zich inspannen om de beschikbaarheid van haar website zo groot mogelijk te doen zijn alsmede om eventuele storingen zo snel mogelijk te (doen) verhelpen. Somsoc Jewelry is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met storingen of met de onmogelijkheid de site van Somsoc Jewelry te kunnen raadplegen.

Externe links: Onze website kan links bevatten naar externe websites voor informatieve doeleinden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze externe websites.

Allergieën en gevoeligheden: Sommige mensen kunnen allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde materialen. We raden aan om de productinformatie zorgvuldig te lezen om te controleren of de sieraden geschikt zijn voor jouw huidtype. Als je een allergische reactie ervaart, stop dan onmiddellijk met het dragen van het sieraad en raadpleeg een arts indien nodig.

Beperking van aansprakelijkheid: Somsoc Jewelry is niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, incidentele, gevolg-, speciale of exemplarische schade die voortvloeit uit het gebruik van onze sieraden of onze website.

 

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de website van Somsoc Jewelry op somsocjewelry.com. Hieronder valt de webshop met sieraden, als Somsoc Jewelry (Handelsnaam), Nigel van der Horst is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel met nummer 62775685. Ons BTW-nummer is NL002229204B38. Je kunt Somsoc Jewelry bereiken door een e-mail te sturen naar hello@somsocjewelry.com.

Deze Algemene Voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt en van kracht gegaan op 4 augustus 2023.